Akademiet

U19 sænket af egne fejl

FCM'erne var spilstyrende i Odense, men de gjorde det svært for sig selv.

16/10/21
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

FCM U19 fik ikke nogen god start på opgøret – diplomatisk udtrykt.

I kampens tredje minut mistede en forsvarsspiller bolden i det opbyggende spil, og det gav OB en omstilling, som Tobias Augustinus-Jensen scorede på.

Det var symptomatisk for kampens indledning, der var lige – til dels fordi begge mandskaber manglede kvalitet i boldomgangen og kæmpede med at få sat deres pres. FCM spillede for langsomt til at bringe OB på glatis, og det blev en kamp med mange andenbolde og tilfældigheder.

Det positive set med FCM-øjne var, at det blev bedre som halvlegen skred frem. De sidste tyve minutter tilhørte FCM U19, der nu kontrollerede kampen.

To minutter før pausen lykkedes det at omsætte overtaget til mål, da Valdemar Andreasen kom til indlæg på kanten. OB-forsvaret fik ikke clearet bolden, og Danijel Djuric kunne sende en fortjent udligning i mål.

FCM’erne tog de gode takter med sig ud til anden halvleg, hvor OB blev trykket langt tilbage på banen. Det betød også, at der ikke var meget plads for FCM at spille bolden rundt i, men de sort-røde blev ved med at bearbejde fynboernes offensiv.

Efter en times spil fik OB fremtvunget et frispark uden for FCM-feltet. Det blev sparket direkte på mål, hvor Mathias Balle ikke kunne holde sparket. Angriberen Luca Kjerrumgaard viste målnæse og prikkede den løse bold ind over stregen.

Scoringen fik FCM’erne til at intensivere trykket. Et indlæg fra venstresiden fandt vej til Jakob Leerhøj i OB’s felt, men Magnus Nielsen fik pareret højrebackens forsøg.

I det 84. minut lykkedes det indskiftede William Akpan at bryde igennem, og da han blev nedlagt i feltet, pegede dommeren på straffesparkspletten. Oscar Fraulo (billedet) tog sig af sparket, men hans forsøg gik forbi, og så kunne OB’erne fighte sejren hjem.

Selv ude om det

I FCM-lejren var der en klar følelse af, at man kunne og burde have fået mere ud af opgøret:

– Følelsen lige nu er, at vi selv forærer OB sejren. Vi laver nogle helt unødvendige fejl ved begge deres mål, og så ender vi med at få sat os selv i nogle dumme situationer. Der er hver enkelt spiller nødt til at kigge indad og tænke over, hvordan vi undgår de boldtab, lød det ærgerligt fra Kenneth Andersen efter opgøret.

FCM-træneren understregede, at han – fraset fejlene – var godt tilfreds med indsatsen:

– Der er nogle små ting i vores boldomgang og i vores presspil, som vi godt kan gøre bedre, men det er slet ikke noget, der bekymrer mig. Selve præstationen gør mig fortrøstningsfuld, men vi er nødt til at få pillet de uprovokerede fejl ud af vores spil, konstaterede Andersen.

Med nederlaget fik FCM U19 en skidt optakt til den næste store opgave – returkampen mod Rosenborg i UEFA Youth League på tirsdag.

OB U19 – FC Midtjylland U19 2-1 (1-1)

3′ 1-0 Tobias Augustinus-Jensen
43′ 1-1 Danijel Djuric
60′ 2-1 Luca Kjerrumgaard

FCM U19: Mathias Balle – Jakob Leerhøj, Mikkel Fischer, Pontus Texel, Gustav Fraulo – Oscar Fraulo, Andreas Nibe, Danijel Djuric (73′ Heini Sørensen) – Valdemar Byskov Andreasen (82′ Donavan Bagou), Juan Felipe Gomez Moreno (61′ Unwana William Akpan), Gustav Ørsøe Christensen.

Advarsler
OB: Aske Adelgaard, Charly Nouck Hornemann, Tobias Augustinus-Jensen
FCM: Oscar Fraulo