U19: Sejren smuttede til sidst i Farum

En intens topkamp endte 2-2 efter en FCN-udligning i 89. minut.

12/03/22
Karsten Vestergaard

Det var to formstærke mandskaber, der lørdag eftermiddag satte hinanden stævne på et solbeskinnet Right To Dream Park, og første halvleg bød på højt tempo, masser af dueller og lejlighedsvist smukt spil.

Et eksempel på det sidste kom efter ti minutter, da FCM’erne spillede sig ud af værternes høje pres. Det efterlod Victor Lind (billedet) med masser af plads at løbe på, og han drev bolden frem til buen uden for feltet, hvor han stak den indvendigt til Valdemar Andreasen. Alene med keeperen svigtede Andreasen ikke, og han lagde elegant bolden over i det lange hjørne.

Efter tyve minutters spil gentog historien sig. Efter et FCN-angreb befandt Oscar Fraulo sig pludselig med masser af plads på banens midte, og han sendte bolden ud til Andreas Nibe på højrekanten. Nibe trak ind i banen og stak bolden til Lind, der var løbet i position. Andreas Güllstorff Petersen i målet fik et touch på bolden, men han kunne ikke forhindre FCM U19 i at komme på 2-0.

Der skulle dog kun gå otte minutter, inden værterne meldte sig tilbage i kampen. Mikkel Lejbowicz kom igennem i FCM’s højreside og fik slået et fladt indlæg. Nicholas Beetson fik en handske på det, men bolden hoppede lige ud i fødderne på Lucas Høgsberg, der nemt kunne reducere.

I halvlegens sidste minut var FCM U19 dog lige ved at genetablere tomålsføringen, da de med en fiks frisparkskombination bragte hjemmeholdet på glatis. Nibe sendte bolden ind i fødderne på Mikkel Fischer, der scorede fra tæt hold, men linjedommeren flagede for offside i opspillet.

Rodet anden halvleg

Anden halvleg kunne ikke leve op til takterne fra de første 25 minutter. Efter syv minutter forærede en af hjemmeholdets spillere FCM en tre mod to-situation, da han sendte en tilbagelægning lige i fødderne på Andreas Nibe. Hjemmeholdets Peter Kaiser kom dog ned og fik i sidste øjeblik raget kastanjerne ud af ilden.

Situationen skulle vise sig at være ret karakteristisk for halvlegen som helhed. Der var fortsat masser af intensitet, men mængden af boldtab, misforståelser og fejlafleveringer var så høj, at der stort set ingen chancer blev skabt fra nogen af holdene.

Halvlegens dramatiske højdepunkt indtraf et minut før den ordinære spilletids udløb. Her pumpede hjemmeholdet en høj bold ind i feltet, som FCM-defensiven ikke fik clearet ordentligt. Det gav en løs bold og et frit hovedstød til Maksim Stjopin tæt på mål. Gabriel Victor fik kastet sig imellem, men han kunne ikke forhindre, at bolden sprang i mål via ham. 2-2, og det blev kampens resultat.

– Vi præsterer dårligt

Cheftræner Kenneth Andersen mente efter kampen ikke, at hans hold havde spillet op til vanligt niveau.

– Jeg synes, vi har en periode i starten, hvor vi er gode på bolden og får lavet et par virkelig flotte, gennemspillede mål. Helhedsindtrykket er dog, at vi præsterer dårligt. Vi får ikke sat vores pres, vi agerer for meget på bagkant, og der bliver truffet alt for mange dårlige beslutninger, når vi er på bolden, lød cheftrænerens dom.

Der venter FCM U19 en ny topkamp allerede på tirsdag kl. 15.00, hvor man gæster U19 Ligaens førerhold F.C. København.

Se stillingen og de øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FC Nordsjælland U19 – FC Midtjylland U19 2-2 (1-2)

11′ 0-1 Valdemar Byskov Andreasen (oplæg Victor Lind)
20′ 0-2 Victor Lind (oplæg Andreas Nibe)
28′ 1-2 Lucas Høgsberg
89′ 2-2 Maksim Stjopin

FCM U19 (4-3-3): Nicholas Beetson – Pontus Texel, Mikkel Fischer (59′ Fabrice Mezema), Ousmane Diomande, Gabriel Kehinde Victor – Heini Sørensen, Oscar Fraulo (70′ Danijel Djuric), Andreas Nibe – Valdemar Byskov Andreasen (70′ Gustav Fraulo), Victor Lind (59′ Juan Moreno), Gustav Christensen.