Akademiet

U19: Stor karakter og styrke

Cheftræner Allan K. Jepsen sætter ord på sejren over Brøndby IF i den direkte duel om guldmedaljerne i U19 Ligaen.

19/05/24
Mads Jakobsen
Foto: Daniel Stentz

U19 er nu bare ét point fra at genvinde guldmedaljer og samtidig sikre mesterskab nummer 11. Det er realiteten efter, at de direkte guldkonkurrenter fra Brøndby IF blev besejret med 3-2 foran flere end 600 tilskuere på et solbeskinnet Ikast Stadion.

Det 17-årige stortalent Mikel Gorgoza, der netop har forlænget sin aftale med FC Midtjylland, noterede sig for to flotte scoringer i topopgøret, mens Stanley Iheanacho åbnede ballet med målet til 1-0 efter små 20 minutters spil.

Gogorza forlænger med FC Midtjylland

Tilskuerne blev godt underholdt, men cheftræner Allan K. Jepsen var – trods pauseføringen – ufornøjet med første halvleg, hvor de U19-mandskabet var det næstbedste hold på banen.

– Kampen var som dag og nat. Første halvleg var ikke som vi vil repræsentere os selv. Jeg synes, at Brøndby var klart bedst, og de burde også have være foran, lyder det fra cheftræneren.

– I pausen gav vi spillerne en ordentlig opsang, og så lignede vi os selv igen. Vi præsterer en flot anden halvleg og vi bør også vinde kampen med mere end et mål. Sådan er fodbold, og som jeg sagde til drengene efter kampen, så viser det stor karakter og styrke, at vi kan slå tilbage ovenpå en dårlig første halvleg og så dominere stort i de sidste 45 minutter.

FC Midtjyllands U19-mandskab er i denne sæson det yngste i klubbens historie og derfor vækker det en særlig stolthed, at guldet kan genvindes på sidste spilledag.

– Vi spiller med et rigtig ungt hold og det har selvfølgelig kunne ses i momenter i løbet af sæsonen. Det jeg er mest stolt af, det er den udvikling, vi har gennemgået siden sommeren. Vi har flyttet os helt enormt siden første turnering i Tyskland, hvor vi ender næstsidst og ikke formåede at gøre tingene færdigt i kampene. Det er en imponerende udvikling, og det gælder både som hold og de enkelte spillere, lyder det fra Allan K. Jepsen.

Inden sidste spillerunde i U19 Ligaen den 1. juni, hvor Esbjerg fB venter på udebane, rejser de ældste akademister til Holland for at deltage i Terborg Toernooi. Her venter Palmeiras, Heerenveen, Borussia Mönchengladbach og De Graafschap i gruppespillet.

FC Midtjylland U19 3-2 Brøndby IF U19 (2-1)

18′ 1-0 Stanley Iheanacho
28′ 1-1 Bertram Kvist
44′ 2-1 Mikel Gogorza
51′ 3-1 Mikel Gogorza
92′ 3-2 Benjamin Kold

FCM XI: Christian Rust, Mathis Konradsen, Gustav Bjerge, Adam Nygaard, Daniel Krístjánsson (61’ Sander Evjen-Brostrøm), Alamara Djabi, Christian Jørgensen (73’ James Arinze), Valdemar Byskov (61’ Lasse Overgaard), Stanley Iheanacho, Mikel Gogorza (85’ Edvard Sundbø), Julius Voldby (46’ Sebastian Lodberg)

Du kan se stillingen og kampprogrammet i U19 Ligaen her