U19 storsejrede mod OB

Offensiven udfoldede sig lørdag eftermiddag, da FC Midtjylland slog OB med 5-1 i U19 Ligaen.

06/03/22
Kasper Petersen

Onsdag beviste FC Midtjyllands U19-hold igen, at de kan være med mod de absolut bedste, da der blev leveret en mandfolkepræstation mod et af verdens bedste ungdomshold i Benfica. De portugisiske mestre slog komfortabelt hold som FC Barcelona og Bayern München i UEFA Youth League’s gruppespil. Og selvom slutresultatet betød exit for FCM’s vedkommende med et 2-3-nederlag, ville der være god chance for tre point mod OB, hvis onsdagens præstation blev gentaget.

I kampens indledende minutter spillede gæsterne meget direkte. Der gik ikke mere end ti sekunder, før OB havde bolden i det midtjyske felt efter en flot indøvet kombination. Men Fabrice Mezema afværgede flot situationen.

Efter syv minutter fik Heini Sørensen tilkæmpet sig et frispark omkring 30 meter fra mål. I lørdagens kamp var det nyudklækkede stjerneskud fra 3F Superliga, Victor Lind, til rådighed for Kenneth Andersen i U19 Ligaen. Og med erfaring fra de europæiske turneringer og 3F Superliga medfølger der ansvar, og dette påtog den unge angriber sig i den grad i lørdagens kamp. Fra 30 meters afstand sparkede han bolden ind med en afslutning klistret helt op ad stolpen. 1-0 til FC Midtjylland. Et sublimt frisparksmål, som denne gang ikke behøvede hjælp fra muren, som tilfældet var for Lind på træningslejren i Portugal mod Breidablik.

Ti minutter senere blev føringen fordoblet. De stribede fra Ådalen havde ellers et frispark i en farlig position, men efter en mislykket kombinationsvariant slog det midtjyske mandskab hurtig til på en omstilling. Heini Sørensen erobrede bolden flot og sendte den videre. Dernæst flot kommunikation af kaptajn Oscar Fraulo, som råbte, at Valdemar Andreasen skulle lade bolden passere. Den midtjyske anfører satte derefter fart på, og her havde fynboerne ingen chance for at følge med. Fraulo var derfor alene mod keeperen, og her viste han sig at være uselvisk, da han flot fandt colombianske Moreno, som upresset kunne sparke bolden det sidste stykke over stregen til stillingen 2-0.

Gæsterne fra Odense kom dog bedre med efter 2-0-scoringen. De stribede viste god boldomgang og fik ligeledes tilkæmpet sig nogle fine standardsituationer, men den midtjyske defensiv holdte stand.

I det 36. minut slog kontramaskinen til igen. Efter en fejlslået tværpasning fra den fynske bagkæde handlede Valdemar Andreasen fremadrettet, da han slog en glimrende bold i fødderne på en sprintende Victor Lind. Inde i feltet viste den unge angriber – ikke overraskende – koldblodighed, da han først sagde farvel til en forsvarsspiller med en skudfinte, hvor han derefter rundede keeperen og sparkede bolden ind til 3-0 fra en yderst spids vinkel. “Den danske Jamie Vardy”, som førsteholdstruppen kalder ham, blev dermed dobbelt målscorer i sin første halvleg tilbage i U19 Ligaen.

Selvom FC Midtjylland kunne være komfortable med en 3-0-føring i bagagen, hvilede hjemmeholdet ikke på laurbærerne. Ulvene lugtede nemlig blod og var i flere sekvenser tæt på en 4-0-scoring – bl.a. med Victor Lind, som ihærdigt jagtede sit hattrick.

Og 4-0-scoringen kom også i det 58. minut. Tålmodigt og flot opspil resulterede i, at Valdemar Andreasen var kommet til baglinjen, hvor han fandt Heini Sørensen med et flot cutback. Færingen kunne løbe lige ind i bolden og fik nettet til at blafre.

Efter en yderst godkendt indsats med hårdt arbejde og to assists var det nu fyraften for Valdemar Andreasen. Han blev erstattet af Danijel Djuric, og den islandske U21-kaptajn skulle ikke bruge mange minutter på banen, før han kom på scoringstavlen. Igen var arkitekten Oscar Fraulo, som var kampens helt store oplevelse. Gentagende gange åbnede han det fynske forsvar op, og i denne sekvens fandt han colombianske Moreno med en følt inderside. Selvom der var tre forsvarsspillere tæt på Moreno, fandt han alligevel den netop indskiftede Djuric, som rundede keeperen og sikkert sparkede bolden ind til 5-0.

Selvom FC Midtjylland scorede hele fem mål lørdag eftermiddag, blev det alligevel OB, der scorede kampens flotteste mål. I det 78. minut var OB’s Noah Christensen kommet fri efter en lidt tilfældig tunnel. Herefter blev der råbt “skyd” fra OB’s trænerbænk, og dette var ikke noget dårligt forslag, da Noah Christensen sparkede bolden formidabelt op i højre målhjørne et godt stykke uden for feltet og reducerede til slutresultatet 5-1.

Dermed sejrer FC Midtjylland for fjerde kamp i streg og fuldender en perfekt weekend i Ulveland.

Næste opgave for det formstærke midtjyske mandskab er en udekamp mod FC Nordsjælland. Kampen spilles den 12. marts, og der er kampstart kl. 13.00.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FC Midtjylland U19 – OB U19 5-1 (3-0)

7′ 1-0 Victor Strange Lind
17′ 2-0 Juan Felipe Gomez Moreno
36′ 3-0 Victor Strange Lind
58′ 4-0 Heini Fossdalsá Sørensen
64′ 5-0 Danijel Dejan Djuric
78′ 5-1 Noah Engell Christensen

FCM U19 (4-3-3): Nicholas Beetson – Gustav Fraulo, Pontus Texel, Fabrice Mezema, Gabriel Kehinde Victor – Andreas Nibe, Heini Fossdalsá Sørensen, Oscar Fraulo – Victor Strange Lind, Juan Felipe Gomez Moreno, Valdemar Byskov Andreasen – Malte Bøndergaard (45′), Mads Nybo (45′), Danijel Dejan Djuric (62′), Malte Haulund Melin (75′), Gustav Ørsøe Christensen (77′).