Akademiet

U19 til lysfest i Billund

Lørdagens U19-kamp mod Vejle spilles hos Billund IF for at fejre, at samarbejdsklubben har fået lysmaster på stadion.

09/09/21
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

En vild rutschebanetur af en kamp endte godt for FCM U19, da ulvene gik til landskampspause med en 5-4-sejr over Esbjerg.

U19-holdet har ellers været ude for en offensiv åreladning op til sæsonen, da man sagde farvel til Mads Hansen, Victor Lind, Aral Simsir og Mikkel Tønnesen, mens hovedstødsstærke Frederik Heiselberg fortsat holdes ude af en skade.

Deres erstatninger har dog vist sig tilliden værdig, og de første tre kampe for FCM har budt på otte scoringer af de sort-røde. Cheftræner Kenneth Andersen er da også tilfreds med det offensive output:

– Vi har været dygtige til at skabe chancer i de første kampe, og generelt er det også et angrebsorienteret hold, hvor mange af spillerne er offensivt “mindede”. Det har også været positivt, at vores mål ikke bare er kommet på en bestemt måde, men at vi både har scoret i åbent spil, efter omstillinger og på standardsituationer, lyder det fra cheftræneren.

Til gengæld har FCM også selv indkasseret ti mål i de tre første kampe, og det er alt for meget for et hold, der i den seneste sæson havde den klart bedste defensiv i U19 Ligaen.

– Vi skal blive bedre til at forsvare os som et hold – kort og godt. Hvis modstanderen skal score på os, så skal de yde noget ekstraordinært. Det har ikke været tilfældet i de første kampe, hvor vi både har lavet nogle personlige fejl og indkasseret nogle mål på omstillinger. Omvendt er det så nogle ting, vi selv kan gøre noget ved, bemærker Andersen.

Goddag til Kehinde og farvel til Priske

En af de spillere, der skal udgøre bolværket, er nigerianske Gabriel Kehinde Victor – nytilkommet fra FC Ebedei.

– Han er en dynamisk, venstrebenet midtbanespiller, og vores håb er, at han kan få lidt det samme forløb som Frank Onyeka og senest Raphael Onyedika. Vi venter stadig på, at hans arbejdstilladelse falder på plads, og han skal også have tid til at falde ind på holdet, men vi forventer, at han kommer til at spille i løbet af efterårssæsonen, fortæller Kenneth Andersen.

Til gengæld har FCM U19 måttet sige farvel til (endnu) en offensiv profil. August Priske er blevet lejet ud til hollandske PSV frem til næste år. Priske tegnede sig for 16 scoringer for FCM U17 i den seneste sæson og kom også på tavlen i den seneste runde, men nu drager han til Eindhoven, hvor han også vil befinde sig i køreafstand fra sin familie, idet far Brian træner Royal Antwerpen.

Fodboldfest i Billund

Lørdag eftermiddag skal FCM U19 forsøge at sætte tre nye point ind på kontoen – denne gang mod Vejle. De to hold sætter hinanden i stævne på tilnærmelsesvis neutral grund i Billund for at markere, at Billund IF har fået lysmaster på stadion. Det markeres med en hel stribe hjemmekampe i samarbejdsklubben – læs mere på Billund IF’s Facebook-side.

Hos FCM U19 er spillerne vendt hjem fra landsholdstjeneste, og Kenneth Andersen kan bygge videre på sejren over Esbjerg:

– Vi lavede fem mål og havde chancer til mere, og på trods af, at vi selv indkasserede fire mål, var der gode ting at spore i defensiven og i den måde, vores presspil fungerede på. Vejle har fået en fin start med en uafgjort og en sejr, og jeg tror, vi får en underholdende og åben kamp at se, vurderer Andersen.

Der er kampstart lørdag kl. 16.00 på Billund Stadion – Kærvej 501 i Billund for de, der gerne vil se opgøret live.