Akademiet

U19’s tur til at møde FCK

To af Danmarks bedste ungdomshold tørner sammen tirsdag.

14/03/22
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

FCM U19 måtte lørdag se tre point forvandlet til et enkelt, da FC Nordsjælland udlignede i kampens næstsidste minut, og Kenneth Andersen var kritisk over for præstationen.

– Vi skal være mere på forkant. Spillerne var for længe om at træffe beslutninger inde på banen, og der blev lavet for mange fejl. Dermed ikke sagt, at der ikke også var gode ting. Vi laver et par rigtig flotte mål, hvor spillerne viser god indbyrdes forståelse, og de offensive relationer er et område, hvor vi har forbedret os meget siden sæsonstarten, fortæller Andersen.

Tirsdag venter en ny, svær udekamp – denne gang mod førerholdet fra FCK. Københavnerne led sæsonens første nederlag, da de tabte 3-1 til FC Nordsjælland i forrige spillerunde, men var tilbage i vanlig form i lørdags, hvor det blev til en klar 5-1-sejr over Randers.

Hovedstadsholdet har gjort rent bord på hjemmebane i denne sæson, hvor det er blevet til seks sejre i lige så mange forsøg.

– FCK kan mønstre et rigtigt stærk hold, og vi skal op på vores Youth League-niveau for at tage point – det er den koncentration og parathed, det kræver, lyder det fra FCM-træneren.

Sammen med assistenttræner Morten Duncan kunne han glæde sig over, at Ousmane Diomande, Mikkel Fischer og Juan Moreno alle var blevet deres skader kvit og fik spilletid i lørdagens pointdeling.

Også hos Victor Bak og Frederik Heiselberg er der fremgang at spore, men begge er endnu et stykke fra at træde ind i kamptruppen.

Der er kampstart på KB’s anlæg tirsdag eftermiddag kl. 15.00. Det er første gang, de to mandskaber mødes i indeværende sæson. Sidste sæsons møder endte med en sejr til hvert hold.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne til opgøret.