Akademiet

Udmærket første dag af U17 i Algarve

Ulvene har gjort en fin figur med syv point i de første fire kampe.

19/03/22
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

I turneringens første kamp lykkedes det FCM’erne at slå et stærkt Club Brugge-hold med 1-0, hvorefter et rent dansk opgør mod SønderjyskE endte målløst trods FCM-dominans.

Herefter tog ulvene en fortjent 1-0-sejr over skotske Aberdeen, inden det i dagens sidste opgave blev til et klart 3-0-nederlag til portugisiske Farense. Her var der energien til forskel, og det var tydeligt, at det var portugisernes første kamp i turneringen, mens det for FCM’erne var dagens fjerde kamp.

De syv point efterlader FCM’erne på en foreløbig tredjeplads og med alt at spille for i lørdagens kampe, der byder på et par forventeligt svære opgør mod “hjemmeholdene” Porto og Benfica og slutteligt et opgør mod en uberegnelig hollandsk modstander, Progress Cantera.

Cheftræner Claus Therkildsen er fint tilfreds med det foreløbige udbytte af turen:

– Det er rigtigt godt fodboldvejr hernede, små tyve grader og det sportslige niveau er godt. Der bliver spillet med masser af intensitet i opgørene, og samtlige spillere har været i kamp på førstedagen. Vi må foretage op til syv udskiftninger i kampene, men da de er så korte (30 minutter, red.) har vi mest skiftet ud mellem kampene, forklarer FCM-træneren.

Uanset lørdagens resultater byder søndagen på to placeringskampe for FCM U17. Her må ulvene imidlertid se bort fra Malthe Bøndergaard, Gustav Fraulo og Mads Nybo. Trioen rejser hjem til Danmark for at deltage i U17-landsholdets EM-kvalifikationskamp mod Sverige på onsdag.

Bliv opdateret på lørdagens resultater ved Algarve Cup på turneringens hjemmeside.