Førsteholdet

Udtryk og tempo er nøglen til et resultat

Erik Sviatchenko og Brian Priske fremhæver erfaring fra de to første kampe i gruppespillet, hvor truppen har lært, hvor højt tempoet er i internationale kampe på højeste niveau.

02/11/20
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Anfører Erik Sviatchenko og resten af FC Midtjylland-truppen står tirsdag aften over for Ajax i den tredje kamp i gruppespillet i Champions League.

Forud for opgøret var der i dag pressemøde på MCH Arena, hvor Erik Sviatchenko og Brian Priske var til stede.

De første to kampe er blevet til nederlag mod Atalanta og Liverpool, men troen på point mod Ajax er til stede. Midterforsvareren pointerer, at holdet har lært meget i de to foregående europæiske uger.

– Vi har fået meget erfaring i de to første kampe, især i forhold til tempoet på banen. Vi ved, hvad det er for et niveau, vi skal op på for at få noget ud af disse kampe. Det kan godt være, at vi fik en lussing rent resultatmæssigt mod Atalanta, men vi viste mod Liverpool, at vi også har fået mere erfaring, og det skal vi bygge ovenpå, forklarer Erik Sviatchenko.

Adspurgt til kampen i Liverpool, hvor FC Midtjylland præsterede flot – specielt defensivt – er Erik Sviatchenko ikke i tvivl om, at spillerne skal tage det med sig videre.

– Det var et meget modent udtryk, hvor vi sammensatte 90 minutter på et virkeligt højt niveau mod en klassemodstander. Det tager vi selvfølgelig med os, at vi er gode til at omstille os og har lært noget af de to kampe, pointerer forsvarsspilleren.

Den 29-årige anfører gentager, at intensiteten skal være på samme niveau som i sidste uge i England for at hente point mod Ajax.

– Udtrykket og tempoet skal være på det niveau, vi så i Liverpool. Disciplinen defensivt skal også være der, hvor vi minimerer chancer imod, og så har vi muligheden for at lave et resultat, lyder det fra Erik Sviatchenko.

Hurtige teknikere i Ajax

Cheftræner Brian Priske har sammen med resten af trænerteamet forberedt sig på den hollandske storklub, som har en flot historie med 34 mesterskaber og 7 europæiske titler.

– Status er, at vi er tilbage i Champions League og er klar til at møde den tredje stærke modstander. Ajax har en flot historie både i Holland og i Europa med fantastisk fodbold, som har imponeret gennem mange år, siger Brian Priske.

Ajax tabte 1-0 til Liverpool, hvorefter de hentede 2-2 mod Atalanta. Det bliver en stor opgave for FCM, men Brian Priske fremhæver også den erfaring, holdet har fået i de to første kampe i forhold til at præstere mod Ajax.

– De har teknisk stærke og hurtige spillere over hele linjen og har en bestemt filosofi, som de spiller med. Det bliver en svær kamp, men vi kommer også fra to gode kampe, hvor vi har fået masser af erfaring, som vi får brug for i kampen i morgen, afslutter cheftræneren.

Følg kampen

FC Midtjylland – Ajax fløjtes i gang 21.00 tirsdag aften. Du kan se kampen direkte på TV3+ eller følge det i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Som altid kan det anbefales at følge med i matchcenteret i FCM-appen eller på fcm.dk. Her får du live statistik såsom Expected Goals samt Heat- og Touch Maps for alle spillere.

Matchcenter FCM – Ajax