Akademiet

Ung midtbanemotor skriver akademikontrakt

Den 15-årige centrale midtbanemotor, Frederik Vestergaard, skriver under på sin første akademikontrakt i FC Midtjylland.

22/05/24
Christian Rothausen
Foto: Augustine Akena

Frederik Vestergaard, der både kan spille på 6’er- og 8’er-positionen, indledte i vinters sit andet ophold i FC Midtjylland efter en afstikker til Esbjerg fB.

Den arbejdsomme midtbanespiller, som også har en fortid i samarbejdsklubben Skjern GF, har nu taget så flotte skridt i sin udvikling, at han er blevet udstyret med sin første akademikontrakt.

Hvad betyder det for dig at skrive under på den her kontrakt?

– Det betyder rigtig meget at skrive under med FCM. Det har helt klart været en lille drengedrøm, der er gået i opfyldelse, fortæller det 15-årige talent.

Hvad ønsker du at forbedre i dit spil i løbet af de næste år?

– Jeg ønsker at forbedre mit spil med bolden med begge ben, men særligt mit venstreben. Mit afslutningsspil er også en af de ting, jeg skal arbejde på.

Har du nogle drømme/ambitioner længere ude i fremtiden?

– En af mine ambitioner er på sigt at komme på Superligaholdet i FC Midtjylland. Længere ude i fremtiden er min drøm at komme til udlandet og gøre karriere der.

Hvilken professionel fodboldspiller lader du dig inspirere af – og hvorfor?

– Her vil jeg pege på Frenkie de Jong fra FC Barcelona. Han er helt klart en spiller, jeg ser op til. Han er teknisk stærk, og hans evner på bolden gør ham til en profil på sit hold, lyder det afsluttende fra Frederik Vestergaard.

Akademichef Flemming Broe fortæller følgende om Frederik Vestergaard:

– Frederik er en dynamisk felt til felt-spiller, som i spillestil minder om en anden tidligere akademispiller, Oliver Sørensen. Frederik er stærk i sine dueller, har en stor arbejdsradius og en robust mentalitet på banen, men samtidig er han teknisk velfunderet og har gode evner på bolden.

– Vi er utroligt glade for, at han nu har dedikeret sin fremtid til FC Midtjylland, og vi ser frem til at arbejde hårdt på at forløse det potentiale, han besidder, siger Flemming Broe.