Kvindefodbold

– Vi skal være hele regionens hold

Det midtjyske kvindehold skal være et flagskib for hele regionen.

02/07/24
Jesper Hvid
Foto: Daniel Stentz

FCM Kvindefodbold begynder denne sæson i den næstbedste danske række efter at have overtaget Vildbjerg SF’s licens. Ambitionerne i klubben er store, hvor man sigter efter at rykke op i Gjensidige Kvindeligaen.

Strategien for kvindeafdelingen er tydelig. FCM Kvindefodbold skal være hele regionens hold. Det fortæller sportschef, Anders Madsen.

– Det er skønt, at FCM Kvindefodbold kan satse benhårdt på lokale spillere. I FCM er vi hele regionens hold, og det skal være vores fokus.

– Vores strategi er, at vi skal opnå resultater baseret på lokalt forankret talentudvikling. Det betyder faktisk også, at vi har en målsætning om, at 70 procent af spilletiden skal gå til lokalt udviklede spillere. Vi spiller med unge spillere, og det gør vi fordi, vi tror på, at de spillere, som har gennemgået talentudviklingen hos os, er dygtige nok til at spille på det ønskede niveau, udtaler Anders Madsen.

Ungdomsudvikling til førsteholdet

Målet om at udvikle egne talenter påvirker rekrutteringen, hvor man bevidst søger mod lokalområdet og de unge spillere herfra.

– Skal vi bruge en spiller til en bestemt plads, kigger vi først på det, vi har i vores egen trup. Har vi en yngre spiller i vores trup, der har kvaliteterne til at bidrage på førsteholdet, er vi mere henholdende med at hente en spiller udefra. Det ville nemlig betyde, at en af vores egne spillere vil få sværere ved at få spilletid.

Det betyder også, at der stor fokus på at udvikle de næste førsteholdsspillere i egen region.

– Vi skal forsætte med at producere spillere, som kan gå ind og spille seniorfodbold og er i stand til at gøre en forskel på øverste niveau. Det har den seneste sæson været et eksempel på. Vi har stort set kun spillet med egenudviklede spillere på vores førstehold, og med en gennemsnitsalder i vores startopstilling på cirka 18 år, siger Anders Madsen.

Talenter til Champions League og landsholdet

Udviklingen af regionernes talenter skal bane vejen for FCM Kvindefodbold på den lange bane. Her skal talentarbejdet være bærende for de fremtidige førstehold.

– Vi havde et møde med DBU’s talentudviklingschef på kvindesiden, Anders Gerber, der fortalte, at han troede på, at fremtidens Champions League-deltagere er klubber, der satser massivt på talentudvikling. Det ville også være de klubber, som producerer fremtidens landsholdsspillere. Det er blandt andet derfor, at vi har en strategi om at fokusere på talentudviklingen. Det er vores egne unge spillere, der skal være med til, at vi lykkes på kvindesiden. Og måden vi lykkes på, er gennem lokal forankret talentudvikling, udtaler Anders Madsen.

Den regionalt fokuserede strategi er allerede udfoldet, hvilket blandt andet afspejles i FCM Kvindefodbolds seneste kontraktoffentliggørelser. Af de 15 nye kontrakter er langt over størstedelen spillere, der enten er, eller har været, en del af Vildbjerg SF.

Kontraktoffentliggørelserne afspejler også det aldersmæssige aspekt i den midtjyske strategi. Af alle spillerne er den ældste 23 år gammel. Det er derfor en ung trup, som har ambitioner om at spille i den bedste danske række næste sæson.

Første step mod Gjensidige Kvindeligaen

Det første skridt på vejen mod den bedste danske række for FCM Kvindefodbold er 1. Division, hvor de fire øverste hold går videre til kvalifikationsspillet. Her spiller man om to pladser, der giver adgang til den bedste række i den efterfølgende sæson.

FCM Kvindefodbold kan følges på vores platforme, hvor vi opdaterer på holdet, og publicerer nyheder fra hele regionens kvindehold. Derudover kan du også læse mere om FCM’s nye strategiske indsatsområde, kvindefodbold, her:

FC Midtjylland sigter mod Gjensidige Kvindeligaen