Førsteholdet

Victor Lind scorede første FCM-mål på sin hjemegn: Speciel aften

18-årige Victor Lind bragede sit første mål for FC Midtjylland i nettet fredag aften mod SønderjyskE, som han spillede for, før han startede på akademiet i Ikast.

14/08/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Det var i Haderslev, at Victor Lind stiftede bekendtskab med elitefodbold, da han som U13-spiller kom til SønderjyskE efter opvæksten i Løgumkloster.

Nu – seks år senere – var det også i Haderslev, at Victor Lind blev noteret for sit første mål på seniorniveau, da han lukkede kampen med sit langskudsdrøn til 2-0 kort før tid.

Generelt var det en speciel kamp for den unge frontløber, som blev skiftet ind et kvarter før tid.

– Det var en speciel aften og kamp for mig. Jeg spillede i SønderjyskE i U13-U15 og kommer nede fra den del af landet, så der var en masse familie, venner og bekendte på stadion. Det var fedt at komme ind og få en rolle i kampen, siger Victor Lind, som med et smil fortsætter:

– Og så var det selvfølgelig en fantastisk følelse at score til 2-0 og lukke kampen. Jeg anede ikke engang, hvor jeg skulle løbe hen for at fejre det. Det var bare vildt.

FC Midtjylland vandt kampen med 2-0 efter en sand mandfolkepræstation efter en time i undertal grundet udvisningen til Junior Brumado efter bare en halv time.

– Jeg skulle bare ind og løbe en masse meter. Det var en stærk indsats af alle mand at spille så godt 10 mod 11, og så var det min opgave at komme ind med ny energi og levere hårdt arbejde i presspillet, fortæller Victor Lind.

Det mest betydningsfulde mål som fodboldspiller

Fredagskampens højdepunkt kom efter 88 minutter, hvor Victor Lind modtog bolden i venstre side i forbindelse med et kort hjørnespark.

Offensivspilleren lagde bolden til rette for sig selv og fyrede et projektil af et spark op i det lange hjørne udenfor SønderjyskE-keeperens rækkevidde.

– Jamen jeg ser jo bare, at der ikke er nogen, som kommer ud og presser mig. Så kunne jeg lige så godt tage chancen udefra, og så ramte jeg den egentligt meget fint, lyder det ydmygt fra 2-0-målscoreren.

Er det dit bedste mål som fodboldspiller?

– Det ved jeg egentligt ikke, men det er i hvert fald det, der har betydet mest for mig, smiler Victor Lind, der på ungdomsniveau har scoret masser af mål.

I sidste sæson scorede han 19 mål i 21 kampe i U19 Ligaen, og det var vel at mærke som førsteårs U19-spiller. Det betyder, at Lind også i denne sæson kan spille på U19-mandskabet, selvom han er rykket op i førsteholdstruppen.

Her har han grebet sin chance indtil videre med fem indskiftninger i sæsonens første ni kampe, hvor den unge FCM’er har efterladt et positivt indtryk.

Vigtig sejr og god opbakning

Sejren var FC Midtjyllands fjerde på stribe i 3F Superliga, hvor midtjyderne er på 2. pladsen med 12 point efter 15 kampe.

– Det er altid dejligt at vinde og få tre point ind på kontoen. Vi har gjort det godt i den seneste periode, og nu handler det om at bliver ved, lyder det fokuseret fra Victor Lind, der efter slutfløjtet kunne lade sig hylde af de 750 medrejsende FCM-fans, som kampen igennem leverede god opbakning til holdet.

– De medrejsende fans var virkeligt gode i går. Der var gang i den, og de larmede også mere end SønderjyskE. Det betyder meget for os – især i en kamp, hvor man er i undertal i så lang tid. Det er fedt at mærke opbakningen både ude og hjemme, siger Victor Lind.

Portræt af Victor Lind: Mød fremtidens goalgetter

Du kan opleve Victor Lind og resten af holdet i aktion på fredag, når Silkeborg gæster MCH Arena i den næste kamp for FC Midtjyllands vedkommende.