Førsteholdet

– Vigtigt at slutte året godt af

Henrik Jensen, som i den forgangne uge har opnået UEFA's højeste trænerlicens, ser frem mod søndagens pokalkamp mod Brøndby, hvor FCM vil gøre arbejdet færdigt med samme opskrift som i det første opgør.

11/12/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

– Det er enormt vigtigt at slutte året godt af. Det er det, vi stiler efter nu.

Sådan lyder ordene fra assistenttræner Henrik Jensen dagen efter hjemkomsten fra Bulgarien, hvor FC Midtjylland trods et stort overtag i spil og chancer spillede 0-0 mod Ludogorets og dermed måtte nøjes med 3. pladsen i Europa Leagues gruppe F.

– Vi synes, vi præsterede en rigtig god kamp i Ludogorets, når man kigger på antallet af chancer og måden, vi greb kampen an på. Vi er ærgerlige over, at vi ikke formåede at omsætte det til en sejr, og det var selvfølgelig en stor skuffelse, erkender Henrik Jensen.

Under 72 timer efter kampen i Razgrad har FC Midtjylland mulighed for at tage revanche ved at kvalificere sig til semifinalen i Sydbank Pokalen. FCM kommer ind til kampen med en 2-0-føring fra det første opgør i Brøndby.

– Nu er vi opsatte på at gøre den her pokalkvartfinale færdig. Vi fik et godt udgangspunkt i Brøndby, men vi ved også, at der skal en ny god præstation til. Brøndby kommer selvfølgelig for at drille os, så vi skal være klar i 90 minutter. Vi er godt forberedte og har stor tro på, at vi kan gøre det færdigt, understreger FCM-assistenten.

UEFA PRO Licens i hus

Et begivenhedsrigt 2021 er ved at nå sin ende for Henrik Jensen. I foråret stod han i spidsen for FC Midtjyllands U19-hold, som vandt et overbevisende dansk mesterskab, inden han i juni trådte ind som assistenttræner for Bo Henriksen på førsteholdet.

I mandags opnåede den 36-årige nordjyde et nyt fodboldmæssigt højdepunkt, da han færdiggjorde den højest mulige træneruddannelse, UEFA PRO Licens.

Det skete, da han forsvarede sin hovedopgave til topkarakter.

– Jeg ved ikke, om det er prikken over i’et på mit fodboldår, men jeg er selvfølgelig rigtig glad for at have afsluttet PRO-forløbet. Selvom corona gjorde det hele lidt mere vanskeligt, har det i sidste ende været et rigtigt lærerigt forløb, og det er fedt at være i mål, fortæller Henrik Jensen.

– Det er et kursus, som løber over to år, hvor man er igennem nogle forskellige moduler i ledelse, fysiologi og forskellige fodboldemner. Det slutter med et større projekt, som så var det, jeg var oppe og forsvare i mandags, forklarer Henrik Jensen om UEFA PRO, der er den højest mulige træneruddannelse.

Henrik Jensen har været i FC Midtjylland siden sommeren 2018. Det første år var han cheftræner for U17-holdet, inden han i de efterfølgende to sæsoner stod i spidsen for U19.

Fremadrettethed og aggressivitet

Søndag er opgaven for Henrik Jensen og FCM-holdet den anden kvartfinale mod Brøndby i Sydbank Pokalen. Den første kamp på udebane resulterede i en 2-0-sejr på baggrund af en offensiv tilgang.

– Den fremadrettethed og aggressivitet, som vi spillede med i Brøndby, er et væsentligt element i vores spillestil. Det skal vi ud og præstere igen. Vi vil tage initiativet på kampen og skabe målchancer, lyder gameplanen fra Henrik Jensen.

– Det bliver forhåbentligt en seværdig kamp for fansene, der kommer ud og bakker os op i årets sidste kamp, fortsætter han.

FCM-lejren lægger ikke skjul på, at pokalturneringen er et stort mål i denne sæson.

– Vi går efter at komme langt i pokalen, og målet er at vinde turneringen. Vi har et godt udgangspunkt nu, men alt kan ske i fodbold, så vi tager ikke let på den hurdle, der venter os i morgen, afslutter Henrik Jensen.

Der er kampstart kl. 18.00 søndag aften på MCH Arena, og der er fortsat et begrænset antal billetter til salg, hvis du vil støtte holdet til sejr i årets sidste kamp.

Se program og køb billet