Akademiet

YL: U19-anfører Voldby og resten af holdet er klar

Onsdag gæster FC Famalicão det midtjyske, når MCH Arena danner ramme om returopgøret i 1. runde af Youth League. Varm op til kampen med U19-anfører Julius Voldby her.

24/10/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

– Vi er spændte og klar. Siden sidst mod Famalicão har vi spillet mange kampe og vundet dem alle.

Sådan lyder det fra U19-anfører Julius Voldby, der er aktuel topscorer i Danmarks bedste ungdomsrække med otte scoringer.

I morgen venter den måske største kamp i karrieren for mange af spillerne, og Julius Voldby er sikker på, at holdet er klar til at gribe chancen.

– I træningerne ser vi også skarpe ud, så vi virker til at være klar. I den første kamp tror jeg, vi blev lidt overraskede over niveauet, og hvad de kom med. I og med det var første Youth League-kamp, tror jeg på, at vi denne gang er klar fra start og ved, hvad der kræves, lyder det fra Voldby, som uddyber:

– Vi skal gå ud og spille vores spil, som vi altid gør. Jeg tror på, det gør meget, at vi er på hjemmebane nu. Vi tror på hjemmebanefordelen, hvor vi også kommer til at have lidt fans i ryggen.

Tager store skridt hele tiden

Udover at være en vigtig kamp i ungdommens svar på Champions League, spilles opgøret også på MCH Arena. Et græstæppe som store dele af U19-truppen endnu ikke har betrådt.

– Jeg har kun prøvet det i en Future Cup-kamp. Jeg glæder mig helt vildt til at spille på MCH Arena i en betydende kamp, og det er jeg sikker på gælder hele truppen, siger Julius Voldby.

For knap tre uger siden i Portugal kom midtjyderne bagud med to i 1. halvleg, men på et flot comeback efter pausen hev man et uafgjort resultat i land. Dermed er spændingen intakt forud for i morgen.

Flot comeback holder spændingen intakt før returen

– Selvom vi var nede 2-0 i Portugal, fik vi det vendt og spillede 2-2. Det viser, at vi har karakter og er gode i modgang. Samtidig er vi gode som hold, men har også noget individuel kvalitet. Det er et ungt hold, og vi bliver hele tiden bedre. Jeg kan mærke, at i den periode, siden vi mødte Famalicão sidst, har vi taget store skridt og står endnu stærkere.

– Det vil betyde virkelig meget, hvis vi kan gå videre. Vi ønsker flere af den her slags kampe, som er de fedeste at spille som ungdomsspiller. Samtidig betyder det noget for klubben, så det er vigtigt, siger Julius Voldby.

Overvær og stream YL-kampen

I morgen kl. 15.00 er der returopgør i UEFA Youth League – ungdommens svar på Champions League – på MCH Arena. De portugisiske mestre fra FC Famalicão møder FCM’s stærke U19-hold, og ønsker du at overvære kampen, kan du komme ind kvit og frit.

Derudover livestreamer FC Midtjylland også dysten med både kort optakt og kommentering af selve kampen. Der vil figurere en stream på fcm.dk og de sociale medier henimod kickoff.

Få mere praktisk information her